Cerussiet

Eigenschappen Cerussiet

Kleur witgrijs
Chakra 3e oog
Vindplaats wordt onder andere gevonden in Namibië.
Samenstelling PbCO3
Hardheid 3-3,5
Dichtheid 6,55
Kristalstelsel orthorombisch

Energetische werking

Lichamelijk Geeft vitaliteit en energie, stimuleert hersenactiviteit en hersenprocessen waardoor je helder kan denken en beter geconcentreerd bent en is nuttig bij Parkinson en het syndroom van Gilles de la Tourette. De steen is nuttig bij ADHD of hyperactiviteit in het algemeen. Tevens is het een goed hulpmiddel om te gebruiken in de slaapkamer van (te vroeg geboren) huilbaby’s, het helpt ze aarden.
 
Daarom biedt Cerussiet ook steun bij angstaanvallen, sociale angsten of pleinvrees.
 
Emotioneel Inspireert en geeft hoop en motivatie om moeilijkheden te overwinnen. Door de energie van deze steen sta ja minder stil bij negatieve gedachten en voel je je minder snel overvraagd. Deze steen helpt je om je gedachten op een rijtje te zetten en om je leefruimte te organiseren. Daarnaast vermindert deze steen de drang naar perfectionisme, doordat hij laat zien dat dingen vaak al goed zijn zoals ze op dat moment zijn.
Spiritueel Brengt je licht op alle niveaus, maakt de geest helder, geeft de aura energie en zet aan tot ontwikkeling. De steen herinnert ons eraan dat we moeten beginnen op de plek waar we staan door licht in te ademen en uit te stralen. Helpt ook nieuwetijdskinderen te aarden.
 
Cerusiet is een uitstekende steen om met foto-leggingen te werken.