Woestijnroos

Eigenschappen Woestijnroos

Woestijnroos vormt zich, zoals de naam al zegt, in de woestijn in de vorm van een roos. Het is een steen die bestaat uit gips (seleniet achtige) en zandkorrels. Door de enorme hitte in de woestijn droogt water zo snel dat de mineralen overblijven en deze steen vormen. 

Kleur bruin
Chakra werkt op alle chakra´s.
Vindplaats wordt onder andere gevonden in Marokko, Tunesië, Arizona en New Mexico.
Samenstelling CaSO4•2H2O
Hardheid 2
Dichtheid 2,3
Kristalstelsel monoklien

Energetische werking Woestijnroos

Lichamelijk Woestijn roos zuivert de lucht en is ook geschikt voor carapatiënten en mensen met luchtweg problemen. Wanneer woestijn roos wordt gecombineerd met bergkristal geeft hij mensen met astma meer energie omdat bergkristal de werking van woestijnroos versterkt.

Emotioneel Het is een aardende steen. Daarom helpt het om oude denkpatronen en gedragspatronen los te laten. En daarmee ruimte voor intuïtie geeft.

Spiritueel De woestijn roos reinigt en beschermd de hele aura. Het is een inzichtgevende steen die ondersteunt om in een diepe meditatie te geraken en contact met de hogere energieën en het onderbewuste mogelijk maakt.

Reinigen en opladen

Voor het reinigen en opladen van edelstenen zijn enkele methodes te gebruiken.
De vuistregel is dat je altijd eerst ontlaadt voordat je oplaadt.
De meeste mineralen ontlaad je door ze onder stromend water af te spoelen. Let op, enkele soorten zoals de gips-achtige (seleniet) mag je niet onder het water houden.
Een andere en gebruikelijke manier is er hematiet bij te leggen. Deze steen ontlaad de andere. Je moet daarna wel de hematiet weer afspoelen.
Je mag mineralen ook altijd een aantal dagen in de grond stoppen.

Hier vind je meer uitleg voor het reinigen en opladen van stenen en mineralen.

 

Terug naar de gids

Woestijnroos kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.