Silicium

Eigenschappen

Kleur metaalgrijs
Chakra aarde en zonnevlecht
Samenstelling Si

Na zuurstof is silicium het meest voorkomende element in de aardkorst. De aardkorst bestaat voor 25,7% uit silicium in zijn verschillende verbindingen. In de elementaire vorm komt silicium niet in de natuur voor. De meest voorkomende verbindingen is siliciumdioxide (SiO2) zoals kwartsen, opaal en vuursteen en in complexe ionen (silicaten) zoals asbest, klei en mica.
Silicium wordt verkregen door verhitting van siliciumdioxide onder aanwezigheid van koolstof. De koolstof reduceert de siliciumdioxide tot silicium.

Energetische werking

Lichamelijk Een uitstekende steen voor de keel en de ademhalingswegen, met name bij bronchitis of astma. Deze steen kalmeert de stembanden en gaat schorheid tegen, daarom kan hij van nut zijn voor sprekers en zangers.
Emotioneel Een uitstekende communicatiesteen die het makkelijker maakt jouw diepste innerlijke waarheid te uiten. Deze steen bevordert ook het begrip naar anderen en helpt je om persoonlijke gevoelens te delen.
Spiritueel Helpt je om spirituele informatie te ontvangen en over te brengen. Het vergemakkelijkt verruiming van het bewustzijn en spirituele inzichten. Deze steen versterkt de kracht van je stem en helpt je om je energie verbaal te uiten.

Terug naar de gids

Silicium kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.