Shungiet


Eigenschappen Shungiet

Kleur grijs-zwart
Chakra aarde
Vindplaats wordt o.a. in Rusland en Finland gevonden.
Samenstelling C 60 en C 70 (tot 98% koolstof, Hoe meer percentage koolstof, hoe zwarter de Shungiet)
Dichtheid 1,9-2,1

Energetische werking Shungiet

Lichamelijk Stimuleert het genezingsproces, versterkt het immuunsysteem en helpt tegen griep. Shungiet is ontstekingsremmend, koortsverlagend en verkoelend. Want het werkt ontgiftend. Is vooral goed tegen alle soorten elektromagnetische smog. Door de steen in de ruimte te zetten, wordt alle negatieve energie geabsorbeerd (denk bijvoorbeeld aan aardstralen).
De steen helpt bij problemen met de spijsvertering. Daarom zal het drinken van een elixir helpen bij brandend maagzuur en zure oprispingen. Maar ook bij diarree, constipatie en buikpijn.
Ook helpt het tegen vergiftigingen, jeuk en huiduitslag. Daarom is het een prettige steen bij sommige soorten van contactallergie. Allerlei huidklachten, zoals eczeem en psoriasis, kunnen verminderen door te wassen of te deppen met shungietwater (elixir). Dit water bevordert tevens ook de genezing van krassen, schrammen en schaafwonden. Shungietwater versterkt en verjongt de huid. Daarbij helpt het tegen ontstekingen zoals parodontosis, stomatitis, hepatitis. Ontstekingen in de mond kun je bestrijden door te gorgelen met het elixir.
Shungiet helpt je je hoofd leeg te maken. Dit maakt de steen zeer geschikt bij hoofdpijn (met name spanningshoofdpijn) slapeloosheid en problemen met inslapen en doorslapen.
 Het helpt bij veel soorten pijn, leg het mineraal direct op de zere plek.

Was je haar met shungietwater bij dof of futloos haar, en bij haarverlies. Drink hierbij regelmatig mineraalwater met een paar druppels.
Het verbetert de oog-handcoõrdinatie. Dit maakt het een prettige steen bij het aanleren van nieuwe vaardigheden, zoals tekenen, schilderen, … , een nieuw soort schrift aanleren.
Shungiet verbetert ook je reactievermogen. Dat maakt shungiet een fijne steen om bij je te dragen als je aan het verkeer deelneemt.

Emotioneel Het werkt kalmerend, troostend en rustgevend. De steen helpt bij het loslaten van sterke emoties en stressvolle gedachten, verdriet en rouwverwerking.
Shungiet is een goede steen tegen stress en beschermt je tegen negativiteit. Bij depressie en somberheid maakt het weer vrolijk.

Spiritueel Shungiet beschermt je tegen negatieve energieën. Het harmoniseert alle chakra’s en zuivert de aura. De steen verdiept en versterkt spirituele groei.
De steen is aardend, maar tegelijkertijd verheffend.
Tijdens meditatie kan shungiet je in contact brengen met zowel verleden als toekomst.

Terug naar de gids

Shungiet kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.