Shiva lingam


Eigenschappen Shiva lingam

Kleur bruin en grijs
Chakra 3e oog
Vindplaats Narmada, Mandhata rivier, India. (Mandhata is één van de zeven heilige plaatsen in India)
Samenstelling agaat, basalt, en jaspis in kwarts
Hardheid 6-7
 
De shiva lingam heeft de zuiverste en sterkste vibraties van alle stenen op Aarde. Ze stralen een vibratie uit die je huis of tempel zorgvuldig reinigt. De steen staat voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke energie van wijsheid. De kristalstructuur is zo klein dat ze niet zichtbaar zijn zonder microscoop. Elke steen is anders en uniek. Ze worden met de hand gepolijst met behulp van ghee (als een soort was/boter) om de structuur en kleuren beter naar voren te laten komen. Bij het gebruik van de steen word de glans nog intensiever.

Energetische werking

Lichamelijk Ze geven energie, brengen evenwicht en ondersteunen heling op alle niveaus. Deze stenen kunnen ook worden gebruikt bij impotentie, onvruchtbaarheid en onbalans bij de seksualiteit of de voortplanting.
Het is misschien wel de belangrijkste steen om de kundalini te activeren.
Emotioneel Ze laten je eenheid voelen en kunnen je helpen om minder te oordelen of bij het overwinnen van de behoefte om ‘individueel’ apart te zijn.
De stenen brengen het mannelijke en het vrouwelijke in balans met elkaar.
Spiritueel De stenen helpen ons in te zien dat tegenstellingen zoals ‘licht’ en ‘donker’ of ‘goed’ en ‘kwaad’ samen deel uitmaken van hetzelfde grotere geheel. Deze steen helpt je alle zijden van jezelf te integreren en liefdevol te aanvaarden.

Terug naar de gids

Shiva lingam kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.