Scapoliet


Eigenschappen

Kleur Wit, grijs, groen, geel, blauw, roze
Chakra Hart
Sterrenbeeld Stier
Vindplaats Wordt o.a. gevonden in Myanmar, Canada, Sri Lanka en Brazilië.
Samenstelling Na4[Cl(Al3Si9O24)] + Ca4[CO3(Al6Si6O24)]
Hardheid 5-6
Dichtheid 2,66
Kristalstelsel Tetragonaal

Energetische werking

Lichamelijk Wit en grijs scapoliet zijn nuttig om je mentale toestand te stabiliseren en reguleren de stofwisseling van de hersenen. Blauwe scapoliet helpt bij afnemend zicht en bij onbalans in de oogzenuw. Gele scapoliet zorgt voor evenwicht bij hyperactiviteit en onoplettendheid, stimuleert de spijsvertering en is nuttig bij ziekten aan de nieren en de galblaas. Roze scapoliet zuivert en versterkt het hart en biedt hulp bij stress gerelateerde klachten.

Emotioneel Wit, grijs en blauwe scapoliet zijn emotioneel neutraal. Gele scapoliet verhoogt je eigenwaarde en leert je hoe je emotionele macht ten goede kan gebruiken zonder anderen ermee te manipuleren. Roze scapoliet is een steen van vreugde en hoop die je helpt om in het hier en nu aanwezig te zijn en om het goede in het leven te herkennen.

Spiritueel Wit en grijs scapoliet versterken de verbinding met je hogere zelf. Blauwe scapoliet versterkt je innerlijk zicht en je communicatievaardigheden en helpt je om effectiever je kennis en inzichten uit te drukken. Gele scapoliet stimuleert je wil, je persoonlijke macht en je vermogen tot actie over te gaan. Roze scapoliet stimuleert een op het hart gericht bewustzijn.

Terug naar de gids

Scapoliet kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.