Roze Amethist

 Roze Amethist, zeer uitzonderlijk! De ontspannende werking van amethist wordt bij de roze amethist nog een extra geactiveerd.

Daarnaast heeft het ook de algemene werking van amethist:

Eigenschappen Amethist

Kleur Roze
Chakra kruin en derde oog
Vindplaats Bolivia
Samenstelling SiO2
Hardheid 7
Dichtheid 2,6
Kristalstelsel trigonaal

Energetische werking Amethist

Lichamelijk Amethist helpt bij het loslaten van verslavingen. De steen maakt de geest helder, zodat alcohol en drugs minder snel vat op je krijgen. Amethist brengt het zenuwstelsel en de hersenen in balans. Ook ondersteunt hij de opname van zuurstof in het bloed en de afvoer van afvalstoffen. Met name in combinatie met andere ijzerhoudende stenen zoals hematiet of magnetiet. Deze eigenschappen zorgen er ook voor dat amethist in combinatie met bergkristal erg goed op hoofdpijnen werkt. In combinatie met de zwarte toermalijn en rhodoniet, goed voor vermindering van vlooien en teken bij huisdieren.
Emotioneel Amethist helpt je inzicht te krijgen in de oorzaken van gedrag en emotionele patronen die leiden tot onbalans. Deze steen helpt je om je eigen verantwoordelijkheid te nemen en om je thuis te voelen op aarde.
Spiritueel Amethist is een engelensteen (Aartsengel Zadkiël). Vooral de donkere amethist bevordert meditatie en helpt je je eigen spirituele kracht te zien. Deze steen opent en zuivert je derde oog en geeft zo een impuls aan de ontwikkeling van je heldere vermogens en intuïtie. Hij helpt je ook om de fysieke werkelijkheid af te stemmen op je spirituele doel. Ogen Amethist is een bijzondere variant van Amethist die je helpt om af te stemmen op je derde oog, zodat je beter kan focussen op de informatie die je daaruit kan ontvangen.

Chinese Geneeskunde

Als je de werking van amethist bekijkt vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) zie je ook allerlei patronen van de lever terug. O.a. het effect op verslavingen en reinigen van het bloed. Ook hoofdpijn komt bijna altijd van de lever / galblaas vandaan.
De “Hun” is het emotionele aspect van de lever. De Hun kan alles overzien, heeft het overzicht. Kan hierdoor voor rust, ontspanning zorgen.  De meer lichter van kleur, de meer hij op de ontspanning werkt.
Maar het overzien gaat verder, ook spiritueel. Dus is amethist zeer geschikt als meditatiesteen. Des te donkerder des te meer hij op het meditatieve werkt.

Variëteiten van Amethist

Amethist is, samen met bergkristal en rozenkwarts, de meest gekende kwarts. De steen wordt dan ook in diverse vormen aangeboden, zoals amethist geode, knuffelstenen, hangers, schedels, bollen, etc. 

Het komt voor in veel varianten:

Amethist flower, Ametrien, Band amethist, Chalcedoon Amethist, Elastial, Groene amethist (prasioliet), Ogen amethist, Vera Cruz, Cactus quartz.

Terug naar de gids

Roze Amethist kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.