Opaal


Eigenschappen Opaal

De familie van opaal is groot. Het komt bijna altijd voor samen met-, op- of in een ander gesteente.
De mineraloïde opaal is een amorfe variëteit van kwarts. Meer technische informatie vind je op deze pagina van Wikipedia.

Kleur geel, roze, wit, blauw en ook groen
Chakra werkt op alle chakra’s
Sterrenbeeld kreeft, schorpioen, boogschutter en vissen
Vindplaats wordt onder andere gevonden in in Australië, Honduras, Brazilië, de Verenigde Staten en Ethiopië.
Samenstelling SiO2.nH2O
Hardheid 5-6
Dichtheid 2
Kristalstelsel amorf

Energetische werking

Lichamelijk De witte soort brengt je energie weer in balans. De roze heeft een kalmerende werking op het hart en kan een afwijkende of onregelmatige hartslag tegengaan. De blauwe variant gaat ontstekingen van de luchtwegen tegen en is nuttig bij astma, longletsel of allergieën. Hij verlicht ook ontstekingen zoals eczeem of psoriasis. Bruine en zwarte opaal geven kracht en helpen bij zwakke botten, spier atrofie en slechte spijsvertering. De groene stimuleert regeneratie, reinigt de nieren, verbetert de werking van de eierstokken en versterkt het immuunsysteem.

Emotioneel De witte geeft moed, vertrouwen en doorzettingsvermogen. Deze steen leert je voor jezelf op te komen en brengt rust in chaotische tijden. De roze brengt emotionele rust en vermindert stress, angst en zorgen. De blauwe helpt je om je lessen te leren uit emotionele ervaringen uit het verleden waardoor je de toekomst vreugdevol verwelkomt. Bruine en zwarte opaal versterken je emotionele lichaam en beschermen je tegen negatieve energie. Ze geven je ook kracht wanneer je te maken krijgt met onaangename of moeilijke confrontaties.

De gele geeft je een gevoel van veiligheid en geborgenheid en is als zodanig geschikt bij onzekerheid en angst. Ook brengt de gele harmonie in je gevoelens en helpt je om zachter te zijn voor jezelf. De groene helpt je om angsten los te laten en bevordert emotioneel herstel. Hij stimuleert ook harmonie binnen relaties.

Spiritueel Witte opaal werkt aardend en helpt je om je veilig te voelen hier op aarde. De roze brengt vrede en verlossing in je hart, zodat je trauma’s en stress uit het verleden kan loslaten. De blauwe vergemakkelijkt spiritueel inzicht en helpt je om je ego los te laten. De bruine en zwarte leren je om macht op de juiste manier te gebruiken en je energie positief te focussen. De gele en groene geven inzicht en helpen je om je levenspad te vinden en te aanvaarden.

Zie ook de webshop voor meer opaal.

Terug naar de gids

Opaal kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.