Onyx


Eigenschappen

Kleur zwart, wit, groen
Chakra aarde
Sterrenbeeld steenbok
Vindplaats wordt o.a. gevonden in Brazilië, Madagaskar, Mexico, Uruguay, de Verenigde Staten en Pakistan
Samenstelling SiO2
Hardheid 7
Dichtheid 2,6
Kristalstelsel trigonaal

Energetische werking

Lichamelijk Witte onyx vermindert hoofdpijn en verbetert het functioneren van de ogen en de oogzenuw. Zwarte onyx aardt en is nuttig ter ondersteuning voor wie zwakke benen heeft. Zwarte onyx helpt ook bij de afvoer van afvalstoffen of overtollige energie en bevordert het gehoor. Daarnaast is zwarte onyx goed tegen piekeren en wanhoop, bevordert het de concentratie en de haargroei en helpt het bij astma en de ziekte van Ménière. Groene onyx werkt goed bij hartkwalen.
Emotioneel Groene Onyx geneest de hartchakra en geeft berusting in onoplosbare zaken. Groene Onyx geeft levensvreugde en helpt je de zin van het leven weer te vinden. Zwarte onyx geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken.
Spiritueel Witte onyx stimuleert je heldere vermogens en kan het zien van innerlijke beelden en droomervaringen versterken. Zwarte onyx leert je om macht op de juiste manier te gebruiken en je energie positief te focussen. Groene onyx stimuleert je verbinding met de natuur.

Terug naar de gids

Onyx kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.