Magnetiet

Eigenschappen Magnetiet

Kleur metaalgrijs en een doffe glans
Chakra aarde
Sterrenbeeld maagd
Vindplaats wordt over de hele wereld gevonden. De bekendste plaatsen zijn Zweden, Duitsland, Australië, Rusland, Zuid-Afrika, India, de Verenigde Staten en Mexico.
Samenstelling Fe3+2Fe2+O4
Hardheid 5,5 – 6
Dichtheid 5,15
Kristalstelsel kubisch

Energetische werking

Lichamelijk Stimuleert de lever en het beenmerg. Daarnaast stimuleert deze steen de zuurstofopname door het bloed en de bloedcirculatie. Deze steen gaat ook bloedarmoede tegen en stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes. Wanneer je deze steen op een verwonding legt zal de doorbloeding van dat gebied toenemen wat de genezing bevordert.

Helpt ook om energie door geblokkeerde delen van de meridianen te laten stromen en kan zo gebruikt worden in plaats van acupunctuur.  Deze steen werkt ook tegen RSI en pijnlijke menstruatie.
Eigenlijk is magnetiet zeer goed bij alle “gefixeerde” pijnen, scherpe pijnen. Vooral bij rugpijn op de plek zelf te leggen.

Emotioneel Kalmeert de energie van je emotionele lichaam en gaat stemmingswisselingen tegen. Deze steen helpt de emotionele effecten van hormoonschommelingen tegen te gaan tijdens bijvoorbeeld de pubertijd, PMS of de menopauze.
Spiritueel Aardt overtollige energie zodat een energetische burn-out kan worden voorkomen. Deze steen biedt ook bescherming tegen de energetische patronen van anderen waardoor hij erg geschikt is voor healers.

Terug naar de gids

Magnetiet kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.