Maansteen

 
Maansteen bestaat in het algemeen uit twee soorten veldspaat, orthoklaas en albiet. De twee soorten komen in de vorm van een mengkristal voor. Als een dergelijk mengkristal afkoelt, ontstaat er ontmenging in de vorm van afwisselende laagjes orthoklaas en albiet. Wanneer licht op deze dunne laagjes valt, wordt het in vele richtingen verspreid. Dat verklaart de mooie glans.

Eigenschappen Maansteen

Kleur grijs, wit, oranje en bruin
Chakra 3e oog
Sterrenbeeld kreeft, schorpioen en weegschaal
Vindplaats wordt onder andere gevonden in Australië, de Centrale Alpen, Mexico, Madagaskar, Myanmar, Noorwegen, Polen, India, Sri Lanka en de Verenigde Staten.
Samenstelling KAlSi3O8
Hardheid 6-6,5
Dichtheid 2,56
Kristalstelsel monoklien
 
Let op! Vaak wordt witte labradoriet verkocht als maansteen. Dit zal niet altijd met opzet gebeuren, vaak ook heeft de winkelier dit met vertrouwen ingekocht. Echter kun je, als je het weet natuurlijk, het verschil duidelijk zien.

Energetische werking

Lichamelijk Een goede steen om de vrouwelijke cycli te stabiliseren en kan mannen helpen zich af te stemmen op hun subtiele maandelijkse hormonale schommelingen. Het bevordert ook de zwangerschap en geeft emotionele balans bij PMS. Bij infertiliteit adviseren we maansteen. Als je voor een IVF behandeling kiest, adviseren we je om Thuliet te gebruiken.
Deze steen kan ook gebruikt worden om te voorkomen dat je lichaam teveel vocht vasthoudt.

Emotioneel Deze steen leert je de betekenis van je emoties in te zien en stimuleert je om frustratie los te laten.
Spiritueel Verbonden met de energie van Aartsengel Uriël en stimuleert geduld en gepaste actie. Deze steen leert je te zien in welke groeifase je zit zodat je kan handelen in overeenstemming hiermee, zodat je bijvoorbeeld niet te snel probeert de vruchten te plukken van je ontwikkeling. Daarnaast versterkt het je intuïtie en je heldere vermogens.

Terug naar de gids

Maansteen kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.