Hematiet

Eigenschappen Hematiet

Kleur metaal hoogglans
Chakra aarde
Sterrenbeeld schorpioen
Vindplaats het mineraal komt wereldwijd voor, zelfs in België in Vezin en Namen. De helft van de wereldproductie komt uit China, Brazilië en Australië.
Samenstelling Fe2O3
Hardheid 5-6,5
Dichtheid 5,25
Kristalstelsel trigonaal

Energetische werking Hematiet

Emotioneel Geeft kracht, moed en standvastigheid waardoor je makkelijker het licht aan het einde van de tunnel kan zien. Deze steen is ook heel geschikt wanneer je aan het werk bent om je schaduwkanten te integreren.
Lichamelijk Geeft energetische steun tijdens het herstel van ziekten aan het bloed en ondersteunt de aanmaak van bloedcellen in het beenmerg en de bloedcirculatie in het algemeen. Vermits hematiet de bloedcirculatie ondersteunt is het een goede steen om te gebruiken tegen winterhanden en voeten. Daarnaast ondersteunt deze steen de leverfunctie en draagt hij bij aan het ontgiftingsproces. Hematiet is ook nuttig bij bloedarmoede, kramp in de benen, hersenvliesontsteking, ischias en virusinfecties.
Spiritueel Kan ons helpen polariteit op te lossen en tegenstellingen in evenwicht te brengen. Het is een sterk aardende steen die je hoogfrequente energie geeft terwijl je ook verbonden blijft met de aarde en je lichaam.

Terug naar de gids

Hematiet kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.