Heliotroop

 
Een andere naam voor heliotroop is bloedjaspis.

Eigenschappen Heliotroop

Kleur groen met rode stippen
Chakra hart
Sterrenbeeld ram, weegschaal en vissen.
Vindplaats het schiereiland, Kathiawar in het noordwesten van India. Tegenwoordig wordt het ook in Brazilië en Australië gevonden.
Samenstelling SiO2
Hardheid 7
Dichtheid 2,6
Kristalstelsel trigonaal

Energetische werking

Lichamelijk Heliotroop is nuttig bij allerlei bloedkwalen. Deze steen versterkt het bloed en kan zo van toepassing zijn bij bloedarmoede. Hij stimuleert ook het immuunsysteen, de lever en het endocriene stelsel en hij brengt de vrouwelijke hormonen in balans, wat voor een stabiliserend effect zorgt tijdens bijvoorbeeld de menopauze. Heliotroop helpt ook bij chronische blaasklachten, tegen aambeien, bij nierstenen en neusbloedingen. Daarnaast versterkt hij de maag en de darmen en kan zo helpen bij maagzweren.
Emotioneel Helpt je de moed niet te verliezen wanneer je obstakels op je weg tegen komt. Deze steen geeft je het gevoel dat je capabel en onafhankelijk bent.
Spiritueel Geeft moed en helpt je de juiste weg te volgen. Deze steen helpt je ook je aan je verplichtingen te houden ondanks obstakels die je daarbij kan tegenkomen. Heliotroop biedt goede ondersteuning wanneer je enorme veranderingen in je leven doormaakt doordat je spiritueel ontwaakt. De steen kan je ook helpen eenzaamheid te overwinnen en innerlijke kracht te vinden.

Terug naar de gids

Heliotroop kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.