Grape Agaat

Grape agaat

Grape agaat is een Chalcedoon (wat onder de agaat-groep valt). Bij de mijn op Sulawesi te Indonesië, wordt dit prachtige mineraal “Batu Manakarra” genoemd.
De violette Botryoidaal gevormde Chalcedoon kristallen zien er uit als trossen met druiven. Vandaar de “grape” wat “druif” betekend.
Soms is het ook groen of grijs.
Andere gebruikte namen zijn Grape Chalcedoon en Druif Agaat.
Deze is op de markt gekomen in 2016.

Eigenschappen Grape Agaat

Kleur violet of paars, grijs of soms zelfs groen
Chakra kruin, maar harmoniseert alle chakra’s met elkaar
Sterrenbeeld kreeft, boogschutter, vissen, schorpioen
Vindplaats Mamuju, provincie Sulawesi Barat te Indonesië
Samenstelling SiO2 + hele kleine beetjes Ca, Mg, K, Na, Al
Hardheid 
Dichtheid 
Kristalstelsel microcrystallien

Energetische werking Grape Agaat

Lichamelijk Grape agaat geeft helderheid in het bewustzijn. Het werkt ondersteunend bij neurologische aandoeningen zoals dementie, angsten en dwangneuroses. Daarom kan het soms ook beschermend werken bij psychische storingen. In combinatie met fluoriet, die ook veel helderheid en bewustzijn geeft, worden deze specifieke werkingen alleen maar versterkt.

Emotioneel Dit mineraal maakt je hoofd en lichaam rustig en laat je bewustzijn diep in je hart indalen. Grape agaat werkt heel relaxerend bij alle vormen van stress. Daarom brengt het rust en vrede. 

Spiritueel Grape agaat resoneert mee met de Violette vlam of straal  Deze Violette straal is de laatste van de zeven spirituele stralen.
De engel van de Violette straal, Saint Germain,  heeft gezegd: “Het gebruik van de violette consumerende vlam is waardevoller voor jullie en de hele mensheid dan alle weelde, dan al het goud en juwelen van deze planeet.”
Het is daarom dat de steen werkt als een straal van spirituele energie. Die spirituele energie barst uit in een spirituele vlam in je hart als de kwaliteit van genade, vergeving, rechtvaardigheid, vrijheid en transmutatie.
De vrede die dit mineraal je brengt, is die waar je ziel altijd naar verlangd heeft.

Terug naar de gids

Grape Agaat kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.