Gagaat

  • zwarte barnsteen en gagaat
  1. 1

 
Gagaat of Git staat ook bekend als zwarte barnsteen omdat, net zoals bij barnsteen, een elektrische lading kan worden opgewekt door het over een wollen doek te wrijven.

Eigenschappen Gagaat

Kleur zwart
Chakra werkt via het auraveld
Samenstelling Het is een fossiel dat ten tijde van het Jura onder hoge druk in modder is ontstaan uit 135 miljoen jaar oud hout van de araucariaceae-boomfamilie. Het wordt in twee vormen gevonden, hard en zacht, de harde soort is het resultaat van de koolstofcompressie in zout water, terwijl koolstofcompressie in zoet water de zachte soort oplevert.
Hardheid 3-4
Dichtheid 1,23

Energetische werking

Lichamelijk Gagaat ondersteunt de energetische reiniging van de lever en de nieren. Ook helpt hij bij alle lichamelijke pijnen, maar is met name geschikt voor gewrichtspijn en reuma. Deze steen biedt ook ondersteuning bij fibromyalgie syndroom en de ziekte van Kahler.
Emotioneel Reinigt het energetische veld en stimuleert je om je tekortkomingen en vermogens op een rijtje te zetten. Deze steen verzacht diepe pijn en helpt je om over oud verlies heen te komen. Daarnaast is het een goede steen voor mensen die weinig voelen of wat emotioneel afgestompt zijn.
Spiritueel Stimuleert je creativiteit en helpt je je potentieel en je kracht te vinden. Deze steen geeft ook inzicht in de lessen die achter negatieve ervaringen zitten.

Terug naar de gids

Gagaat kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.