Fluoriet opaal


Fluoriet opaal

Fluoriet opaal is geopaliseerde fluoriet. Het is voornamelijk paars van kleur, en deze variant wordt ook wel “Tiffany stone” genoemd. De andere kleuren variaties worden Bertrandiet genoemd.

Eigenschappen Fluoriet opaal

Kleur een combinatie van de kleuren paars, wit, bruin
Chakra voorhoofd chakra en kruin
Vindplaats oorspronkelijk Frankrijk. Nu wordt het onder andere ook gevonden in de Verenigde staten, Utah.
Samenstelling Be4Si2O7(OH)2
Hardheid 6-7

Energetische werking

Lichamelijk Een uitstekende steen om de longen op te schonen bij longontstekingen en vastzittend slijm. Deze steen stimuleert ook het lymfestelsel, de aanmaak van witte bloedlichaampje en versterkt het immuunsysteem. Bertrandiet helpt klachten te verminderen bij ontstekingen, zoals peesontsteking, artritis en osteoarthritis. Zo werkt bertrandiet ontspannend op spieren en pezen van voornamelijk nek en schouders. Vooral spierspanning door stress kan hiermee beduidend verminderen.
Ook de spijsvertering en de stofwisseling worden gunstig beïnvloed door deze steen.
Betrandiet versterkt ook het libido.

Emotioneel Bertrandiet geeft emotioneel uithoudingsvermogen. Leert je om je emoties te uiten en los te laten. De steen helpt om ontvankelijker te zijn voor andermans ideeën en gevoelens, maakt je empathisch en invoelend.
Bij veranderingsprocessen en ook in de relationele sfeer helpt bertrandiet flexibel te zijn of te worden, zo dat je makkelijker mee kan gaan. 
Bertrandiet geeft wilskracht, maakt je doortastend en volhardend, helpt bij logisch en analytisch nadenken. Bertrandiet geeft heldere gedachtes en helpt grote lijnen te overzien.

Spiritueel Bertrandiet is een goede meditatiesteen. Want het heeft een zeer hoge frequentie, waardoor het de intuïtie versterkt. Mediamieke gaven zoals helderzien, helderhoren, heldervoelen en helderweten ontwikkelen zich sneller met bertrandiet. De steen helpt bij herkennen en oplossen van oude patronen. 

Terug naar de gids

Fluoriet opaal kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.