Flower Amethist


Flower amethist

Flower Amethist is een amethist gevormd in een bloemvorm. Ze zijn vrij zeldzaam en door de speciale vorm, zijn ze stuk voor stuk prachtig.
De energetica is zoals amethist in het algemeen is, maar deze vorm heeft een hele zachte, bijna strelende energie erbij. “Als een bloem zacht in de zon wiegend” zouden we misschien wel kunnen zeggen.
Dat maakt het een hele fijne steen om mee te mediteren.

Eigenschappen Flower Amethist

Kleur paars, eventueel met wit
Chakra kruin en derde oog
Sterrenbeeld vissen
Vindplaats de belangrijkste vindplaatsen zijn in Brazilië en Uruguay
Samenstelling SiO2
Hardheid 7
Dichtheid 2,6
Kristalstelsel trigonaal

Energetische werking Flower Amethist

Lichamelijk Amethist helpt bij het loslaten van verslavingen. Want de steen maakt de geest helder, zodat alcohol en drugs minder snel vat op je krijgen. Amethist brengt het zenuwstelsel en de hersenen in balans en ondersteunt de opname van zuurstof in het  bloed en de afvoer van afvalstoffen. Vooral in combinatie met andere ijzerhoudende stenen zoals hematiet of magnetiet. Deze eigenschappen zorgen er ook voor dat amethist in combinatie met bergkristal erg goed op hoofdpijnen werkt. In combinatie met de zwarte toermalijn en rhodoniet, goed voor vermindering van vlooien en teken bij huisdieren.

Emotioneel Amethist helpt je inzicht te krijgen in de oorzaken van gedrag en emotionele patronen die leiden tot onbalans. Deze steen helpt je om je eigen verantwoordelijkheid te nemen. En daarbij ook je thuis te voelen op aarde.

Spiritueel Amethist is een engelensteen (Aartsengel Zadkiël). Vooral de donkere amethist bevordert meditatie en daarom helpt het je eigen spirituele kracht te zien. Deze steen opent en zuivert je derde oog en geeft zo dus een impuls aan de ontwikkeling van je heldere vermogens en intuïtie. Hij helpt je ook om de fysieke werkelijkheid af te stemmen op je spirituele doel. Ogen Amethist is een bijzondere variant van Amethist die je helpt om af te stemmen op je derde oog, zodat je beter kan focussen op de informatie die je daaruit kan ontvangen.

Chinese Geneeskunde

Als je de werking van amethist bekijkt vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) zie je ook allerlei patronen van de lever terug. O.a. het effect op verslavingen en reinigen van het bloed. Ook hoofdpijn komt bijna altijd van de lever / galblaas vandaan.
 
De “Hun” is het emotionele aspect van de lever. De Hun kan alles overzien, heeft het overzicht. Kan hierdoor voor rust, ontspanning zorgen.  De meer lichter van kleur, de meer hij op de ontspanning werkt.
 
Maar het overzien gaat verder, ook spiritueel. Dus is amethist zeer geschikt als meditatiesteen. Des te donkerder des te meer hij op het meditatieve werkt.

Terug naar de gids

Flower Amethist kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.