Elestial krokodillenkwarts

 
Elestial is een kwarts is die meestal uit meerdere lagen is opgebouwd. Door het uiterlijk wat deze groeivorm geeft wordt heet ook wel eens skelet kwarts genoemd.
Tussen de groeilagen zit er vaak water insluitsels, wat enhydro kwarts wordt genoemd. Deze zijn vaak zichtbaar door het bewegen van de steen. De aanwezige lucht in het water beweegt dan mee, precies zoals bij een waterpas.
De meeste elestial kwartsen zijn rookkwarts.

Eigenschappen Elestial krokodillenkwarts

Kleur bruin doorschijnend
Chakra aarde en kruin
Vindplaats wordt onder andere gevonden in Brazilië.
Samenstelling SiO2
Hardheid 7
Dichtheid 6,25
Kristalstelsel trigonaal
 
Elestial heeft enkele varianten.
De meest voorkomende is de elestial krokodillenkwarts.
Daarnaast kennen we nog de elestial lightkeeper.
De rookkwarts-amethist elestial is er nog eentje.
 
Voor ons persoonlijk is de belangrijkste werking van alle elestial soorten het manifesteren van al het spirituele, van al het hemelse, etc. in het dagelijks leven, het manifesteren op deze aarde.
Het zijn de koningen en koninginnen van de kwartsen.

Energetische werking

Lichamelijk Het is een instrument ter ondersteuning bij het helen en genezen van de botten. Daarnaast kan deze steen gebruikt worden bij alle vormen van healingwerk, doordat hij helpt bij het vinden van een dynamisch energetisch evenwicht.
Emotioneel Helpt het emotionele lichaam te zuiveren en emotionele patronen los te laten. Deze steen helpt je ook inzicht te krijgen in de wortels van deze patronen en de functie die ze hebben voor jouw levenspad.
Spiritueel Elestial krokodillenkwarts is een aardende steen die het spirituele leerproces ondersteunt, doordat het informatie en energie verschaft die de spirituele groei bevorderen.
 
Quote van R. Simmons: “Elestial kwartsen behoren tot de krachtigste middelen om de energiepatronen, informatie en liefde van wezens uit hogere werelden kunnen worden vertaald en overgebracht naar menselijke wezens op aarde.”

Terug naar de gids

Elestial krokodillenkwarts kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.