Dolomiet


Eigenschappen Dolomiet

Kleur wit, grijs, bruin, rotsrood
Chakra aarde
Vindplaats de naam dankt het mineraal aan de 18de-eeuwse Franse geoloog Déodat de Dolomieu, die dit mineraal ontdekte in de bergketen. Sindsdien worden de Dolomieten naar hem genoemd. Dolomiet wordt nu over de hele wereld gevonden.
Samenstelling CaMg(CO3)2
Hardheid 3,5-4
Dichtheid 2,85
Kristalstelsel trigonaal

Energetische werking

Lichamelijk Biedt een goede ondersteuning tijdens ontgifting. Deze steen bevordert tevens de heling van botten en kan verlies van botmassa helpen voorkomen. Dolomiet is goed voor de maag en de darmen en brengt balans in de stofwisseling en de eetlust, wat een natuurlijk gewichtsverlies bevordert. Daarnaast kalmeert de steen het zenuwstelsel en vermindert hij stress.
Emotioneel Geeft een serene, kalme energie die je de wonderen van het leven helpt te zien en je erop wijst waar je nog gehecht bent aan emotionele drama’s. Deze steen stimuleert het hartcentrum, waardoor je het leven met liefde, mededogen en waardering kunt ervaren.
Spiritueel Helpt je in te zien dat je niets moet doen om spiritueel te worden, enkel jezelf toestaan je volledig zelf te zijn. Dolomiet leert ons dat we geen wonderen moeten verwachten, maar dat we beter van elk moment kunnen genieten.

Terug naar de gids

Dolomiet kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.