Citrien

Eigenschappen Citrien

Je vindt twee soorten Citrien. Je hebt natuurlijke Citrien en gebrande Citrien; die oorspronkelijk Amethist was, voor een verhittingsproces.
Deze uitleg staat voor natuurlijke Citrien.

Kleur licht- tot donkergeel doorschijnend
Chakra zonnevlecht
Sterrenbeeld tweeling, stier, maagd, leeuw en boogschutter.
Vindplaats wordt onder andere gevonden in Brazilië, Madagaskar en de voormalige Sovjet-Unie.
Samenstelling SiO2
Hardheid 7
Dichtheid 2,62
Kristalstelsel trigonaal

Energetische werking citrien

Citrien werkt heel direct op je zonnevlecht. De zonnevlecht bestaat uit honderden zenuwtjes. Die zenuwtjes gaan als een bloeiende bloem alle kanten uit. Emotionele trauma’s, maar ook fysieke ongelukken, blokkeren vaak de zonnevlecht. Hierdoor staat de bloem meer in de knop dan dat hij openbloeit. En jij als mens wil graag openbloeien, blij en gelukkig in het leven staan. Citrien laat je weer openbloeien. Dit zie je terug in zowel de fysieke-, als de emotionele- en de spirituele werking van het kristal.

Lichamelijk Vergroot je fysieke uithoudingsvermogen, geeft energie, bevordert de bloedcirculatie, helpt bij suikerziekte, ondersteunt het endocriene stelsel en reguleert de stofwisseling.
Emotioneel Het is het zonnetje in huis, het maakt je weer vrolijk.
Helpt je moeilijkheden te overwinnen, vol te houden bij tegenslag en daadkrachtig lastige situaties op te lossen. Helpt je ook inzien dat ook jij overvloed verdient.
Spiritueel Verbonden met Aartsengel Jofiël en reinigt je manifestatiekanaal, waardoor je intenties en daden vorm kan geven. Deze steen helpt je om op koers te blijven wanneer het moeilijk wordt of wanneer je obstakels tegenkomt.

Terug naar de gids

Citrien kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.