Chalcedoon

  • Chalcedoon
  • Chalcedoon
  1. 1
  2. 2

Chalcedoon, blauw met wit gelijnd, maar zijn de streeppatronen fijn en lijkt het op kant, dan wordt dit kristal ook wel blue lace agaat (‘blauw kant agaat’) genoemd.

Eigenschappen Chalcedoon

Kleur blauw met wit gelijnd
Chakra hart en keel
Sterrenbeeld kreeft en boogschutter
Vindplaats wordt onder andere gevonden in Brazilië, Madagaskar, Uruguay, India, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.
Samenstelling SiO2 + (Fe, Mn, MnO2, Cu)
Hardheid 6-7
Dichtheid 2.62
Kristalstelsel trigonaal

Energetische werking

Lichamelijk Het is een goede steen voor de keel en de keelchakra. Het maakt je stembanden sterker of helpt ze te helen na overbelasting. Deze steen werkt ook goed bij keelpijn of keelinfecties.
Emotioneel Deze steen maakt je ontvankelijk voor liefde en brengt rust voor mensen die vaak last hebben van woede-uitbarstingen, angst of paniek. Deze steen leert je om te luisteren naar je gevoel en maakt je ook bewuster van wat je zegt en hoe je iets zegt, vooral wanneer je de neiging hebt te spreken voordat je nadenkt. Hij helpt je ook om je angsten onder ogen te zien en los te laten.
Spiritueel Chalcedoon opent je innerlijke wijsheid en kan je helpen om je energieveld op te schonen, te repareren en lekken te dichten. Daarnaast is het een goed hulpmiddel voor channeling.

Terug naar de gids

Chalcedoon kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.