Chalcedoon roos

Chalcedoon roos, of ook wel Amoriet is een vorm van Chalcedoon.

Chalcedoon roos of Amoriet heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid. Ook heeft hij het vermogen om je goed te kunnen laten uiten in diplomatie en taalvermogen. De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen.

Aanvullende eigenschappen en werking Chalcedoon

Eigenschappen Chalcedoon

Kleur blauw met wit gelijnd
Chakra hart en keel
Sterrenbeeld kreeft en boogschutter
Vindplaats wordt o.a. gevonden in Brazilië, Madagaskar, Uruguay, India, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.
Samenstelling SiO2 + (Fe, Mn, MnO2, Cu)
Hardheid 6-7
Dichtheid 2.62
Kristalstelsel trigonaal

Energetische werking Chalcedoon

Lichamelijk Chalcedoon is een goede steen voor de keel en de keelchakra. Het maakt je stembanden sterker of helpt ze te helen na overbelasting. Deze steen werkt ook goed bij keelpijn of keelinfecties.
Emotioneel Chalcedoon maakt je ontvankelijk voor liefde en brengt rust voor mensen die vaak last hebben van woede-uitbarstingen, angst of paniek. Deze steen leert je om te luisteren naar je gevoel en maakt je ook bewuster van wat je zegt en hoe je iets zegt, vooral wanneer je de neiging hebt te spreken voordat je nadenkt. Chalcedoon helpt je ook om je angsten onder ogen te zien en los te laten.
Spiritueel Chalcedoon opent je innerlijke wijsheid en kan je helpen om je energieveld op te schonen, te repareren en lekken te dichten. Daarnaast is het een goed hulpmiddel voor channeling.

Terug naar de gids

Chalcedoon roos kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.