Barnsteen

Eigenschappen Barnsteen

Wikipedia: Barnsteen (onjuist ook wel amber genoemd) is een fossiele hars die afkomstig is van naaldbomen. Deze bomen werden veelal aangeduid met de wetenschappelijke soortnaam Pinus succinifera, een nog levende dennensoort. De hars is miljoenen jaren geleden uit de bomen gedropen en daarna versteend.

Jongere, niet gefossiliseerde barnsteen heet ‘kopal’. Het voelt vettig aan.

Gagaat is de zwarte vorm en heeft een andere werking.

Kleur bruingeel
Chakra werkt via het auraveld
Sterrenbeeld leeuw
Vindplaats de belangrijkste vindplaats is het Oostzeegebied. Daarnaast kan men de fossiele hars ook vinden in o.a. Denemarken, Dominicaanse republiek, Nederland, Syrië, Libanon, Thailand, Vietnam, Canada, de Verenigde Staten en Duitsland.
Samenstelling C, O, H, en S
Hardheid 2, 2,5
Dichtheid 1-1,1
Kristalstelsel amorf

Energetische werking

Lichamelijk Helpt bij longproblemen zoals astma, bronchitis en blaasontsteking. Verlicht ook oorpijn, fantoompijn, angstfobieën.
Barnsteen is gekend om zijn werking op de schildklier. Daarom is de steen goed te gebruiken bij schildklieraandoeningen, zoals de ziekte van Basedow of Graves en de ziekte van Hashimoto. Ook verwarmt het bij reuma. Het werkt ook stimulerend op een trage spijsvertering, organen en klieren.

Emotioneel De steen verzacht emoties. Het geeft troost, ondersteund bij angst en fobieën. Is ook bij winterdepressies te gebruiken. Bovendien ondersteunt het energetische genezing en helpt je om doelgericht en daadkrachtig te handelen.
Spiritueel Verwarmt het hart en helpt je om lichtenergie te integreren in je fysieke lichaam. Daardoor ondersteunt het ook op spiritueel niveau een energetische genezing.

Terug naar de gids

Barnsteen kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.