Amethist

Amethist

Lees alles over de werking en uitleg van Amethist.

Eigenschappen Amethist

Kleur paars, eventueel met wit
Chakra kruin en derde oog
Sterrenbeeld vissen
Vindplaats wordt over de hele wereld gevonden, vooral in de belangrijkste vindplaatsen Brazilië en Uruguay
Samenstelling SiO2
Hardheid 7
Dichtheid 2,6
Kristalstelsel trigonaal

Energetische werking Amethist

Lichamelijk Helpt bij het loslaten van verslavingen. De steen maakt de geest helder, zodat alcohol en drugs minder snel vat op je krijgen. Brengt het zenuwstelsel en de hersenen in balans. Ondersteunt ook de opname van zuurstof in het bloed en de afvoer van afvalstoffen. Vooral in combinatie met andere ijzerhoudende stenen zoals hematiet of magnetiet. Daarom zorgen deze eigenschappen er ook voor dat amethist in combinatie met bergkristal erg goed op hoofdpijnen werkt. In combinatie met de zwarte toermalijn en rhodoniet, goed voor vermindering van vlooien en teken bij huisdieren.

Emotioneel Helpt je inzicht te krijgen in de oorzaken van gedrag en emotionele patronen die leiden tot onbalans. Deze steen helpt je ook om je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Maar ook om je thuis te voelen op aarde.

Spiritueel Het is een engelensteen (Aartsengel Zadkiël). Vooral de donkere amethist bevordert meditatie en dus helpt je je eigen spirituele kracht te zien. Deze steen opent en zuivert je derde oog. Daarom geeft het een impuls aan de ontwikkeling van je heldere vermogens en intuïtie. Hij helpt je ook om de fysieke werkelijkheid af te stemmen op je spirituele doel. Ogen Amethist is een bijzondere variant die je helpt om af te stemmen op je derde oog, waardoor je beter kan focussen op de informatie die je daaruit kan ontvangen.

 

Variëteiten

Amethist is, samen met bergkristal en rozenkwarts, de meest gekende kwarts. De steen wordt dan ook in diverse vormen aangeboden, zoals geode’s, knuffelstenen of trommelstenen, hangers, schedels, bollen, etc.

Het komt voor in veel varianten:

Onder andere: Ametrien, Bandamethist, ChalcedoonOgenamethist, Vera Cruz, en Cactus quartz.

Terug naar de gids

Amethist kopen?

Hieronder zie je alle producten van deze mineraalsoort.